Költségek
Mutatók
Névnap
Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.
Látogatók
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa56
mod_vvisit_counterTegnap57
mod_vvisit_counterEzen a héten216
mod_vvisit_counterMúlt héten150
mod_vvisit_counterEbben a hónapban774
mod_vvisit_counterMúlt hónapban733
mod_vvisit_counterŐsszesen189397

We have: 18 guests, 4 bots online
Your IP: 54.92.174.251
 , 
Today: márc. 23, 2018

"A1" kategória

TANULÓ TÁJÉKOZTATÓ

„A1” KATEGÓRIA

 

 

I. Cégadatok

 1. Képzőszerv neve: Tóth Tanoda Gépjárművezető Képző és Szolgáltató Betéti Társaság
 2. Cím: 2760 Nagykáta, Csokonai u. 33.
 3. Telefon: +36 30 249 47 71
 4. Cégjegyzék száma: 13-06-057368
 5. web-cím: www.tothtanoda.hu
 6. e-mail:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 7. Tulajdonos:Tóthné Gallai Kinga
 8. Iskolavezető: Fényes Tamás Oktatói ig. száma: SZ-17-1925; azonosító: 11204
 9. Képzési engedély száma: KF/1405/2/2006
 10. Ügyfélfogadó címe: 2760 Nagykáta, Perczel Mór u.138.(vagy Csokonai u. 33.)
 11. Ügyfélfogadási idő: Hétfő, Kedd: 8.00 – 12.00

 

II. Oktatási helyszínek

 

 1. Elméleti oktatás: 2760 Nagykáta, Vadász u. 1.
 2. Tanpálya: Monor 2200 Péteri út, hrsz.: 0394/9
 3. Gyakorlati oktatás váltási helye: Tanulóval egyeztetett helyszínen

 

III. Tájékoztató a képzési szolgáltatásokról és a vizsgára bocsátás feltételeiről

 

 1. Az ügyfélfogadás rendje

 

 1. Járművezetői tanfolyamra iskolánk ügyfélszolgálati irodájában, telefonon, illetve tanfolyamindítás meghirdetésekor lehet jelentkezni. Ezeken a helyeken veheti át a szükséges nyomtatványokat, és itt kap részletes tájékoztatást a képzésről, és a vizsgára bocsátás feltételeiről.

 

 1. A tanfolyamra való felvétel és a vizsgára bocsátás feltételei

 

 1. Minden induló tanfolyam esetében teljes képzési szolgáltatást biztosítunk, amely elméleti és gyakorlati részből áll. A jelentkezés alkalmával ellenőrizzük, hogy a jelentkező (továbbiakban ügyfél) megfelel-e a rendeletben foglalt feltételeknek.

 

 1. Nyomtatványok kitöltése: Minden tanfolyam indításakor, illetve az ügyfélszolgálati irodában az ügyfélnek űrlapot adunk át, amely alapján elkészítjük a jelentkezési lapot, vagy  az ügyfél azt saját maga elkészítheti(https://ugyfelkapu.nkh.hu/jellap/) és számunkra e-mail-ben megküldi. A megfelelő helyeken saját kezűleg kell aláírni
 1. Tandíjbefizetés készpénzzel, előre az iskolavezetőnél lehetséges
 2. Életkor szerint, tanfolyamra csak az vehető fel, aki külön jogszabályban meghatározott életkort betöltötte, vagy annál legfeljebb fél évvel fiatalabb. Elméleti vizsgára csak az bocsátható, aki legfeljebb az előírt életkornál három hónappal fiatalabb. Gyakorlati vizsgát az tehet, aki a külön jogszabályban meghatározott életkort betöltötte.

 

Beiskolázás

Elméleti vizsga

Forgalmi vizsga

15,5 év betöltése

15 és 3/4 év betöltése

16 év betöltése

 

 1. Az alapfokú iskolai végzettség meglétéről a jelentkező a jelentkezési lapon nyilatkozik, azonban a vizsgaigazolás kiadásának feltétele  az általános iskolai bizonyítvány bemutatása és annak fénymásolata (esetleg magasabb végzettséget igazoló bizonyítvány,vagy iskolalátogatási igazolás). Ezek hiányában a vizsgaigazolás nem állítható ki. A későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében kérjük,  hogy ezeket a jelentkezési laphoz csatolva adják le!

 

 1. Elméleti vizsgára csak az bocsátható, aki a tanfolyam elméleti részét igazoltan elvégezte, vagy az alól felmentették. Továbbá szabályosan kitöltött jelentkezési lapot és mellékleteit (pl.vezetői engedély) az iskolavezetőnek leadta, illetve a tandíjat és vizsgadíjat befizette. A sikeres közlekedési alapismeretek vizsga két évig érvényes.

Az  elméleti tanfolyam kezdetétől(első előadás) számított 9 (kilenc) hónapon belül kell lenni az első elméleti vizsgára jelentésnek, illetve a tanfolyam kezdéstől számított 12 (tizenkettő) hónapon belül sikeres elméleti vizsgát kell tenni. Ezek nem teljesülése esetén elméleti vizsgára jelenteni csak új tanfolyam elvégzése után lehetséges!

A számítógépes elméleti vizsga helye:

Érdi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály
Képzési és Vizsgáztatási Osztály Ceglédi Képviselet Dohány utca. 31

 

 1. Sikertelen elméleti vizsga esetén pótvizsga 3 munkanap eltelte után, a szükséges díjak befizetése után ismételhető.

 

 1. Gyakorlati vizsga a járműkezelési- és forgalmi vizsgatárgyakból áll, s vizsgára csak az bocsátható, aki az elméleti tárgyból sikeresen vizsgázott, és a tanfolyam gyakorlati részét igazoltan elvégezte. Sikertelen gyakorlati vizsga 3 munkanap eltelte után ismételhető, a szükséges díjak befizetése után. Ötödik sikertelen forgalmi vizsgát követően, - a következő vizsgához – rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálat szükséges.

 

 1. Bármely vizsgán való részvételhez szükséges: érvényes személyi igazolvány vagy érvényes útlevél, ha van érvényes vezetői engedély vagy viszgaigazolás,(diákigazolvány csak 14 éves kor betöltéséig fogadható el)

 

 1. Az előírt alkalmassági vizsgálatok

 

Egészségi alkalmasság: Első fokú, 1. csoportú alkalmassági vizsgálat. (házi orvosi), amely a beiskolázásnak nem de az elméleti vizsgára bocsátásnak feltétele. Ennek hiányában elméleti vizsga nem kérhető meg. A későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében  kérjük, hogy az alkalmassági igazolást a jelentkezési laphoz csatolva adják le! Nem szükséges orvosi vizsgálat, ha van érvényes nemzetközi kategóriás vezetői engedély („B”,”C”,”D”,”E”).

PÁV vizsga nem szükséges.

 

 1. Az elsősegély-nyújtási ismeretek megszerzésének módja

 

 1. A vezetői engedély átvételének feltétele az elsősegély-nyújtási ismeretek megszerzését tanúsító Igazolás bemutatása. Az alapvető ismeretek elsajátítását a Magyar Vöröskereszt igazolja. Az igazolást tanfolyammentes vizsgával egyénileg is meg lehet szerezni, vagy a Magyar Vöröskereszt által szervezett tanfolyamokon. Ennek díjairól az érdeklődőket a Magyar Vöröskereszt tájékoztatja.

 

 1. Az elsősegély-nyújtásból előírt ismeretek megszerzését – végzettségükre tekintettel – az orvostudományi egyetemeken végzett orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek, állatorvos tudományi egyetemeken végzett állatorvosok, továbbá a védőnői, dietetikusi, mentőtiszti, gyógytornász, egészségügyi szakoktatói, diplomás ápolói és közegészségügyi felügyelői főiskolai szakon végzettek, valamint az egészségügyi szakközépiskolát és szakiskolát végzettek az iskolai végzettséget tanúsító okirattal igazolhatják. Továbbá minden olyan jelentkező, aki 1969. július 1-je és1983. december 31-e között „D” kategóriára vezetői engedélyt, vagy „Trolibusz” kategóriára járművezetői engedélyt, „Mezőgazdasági vontató”, „Segédmotoros kerékpár”, „Lassú jármű” kategóriákban közúti járművezetői jogosultságot szerzett, az elsősegély-nyújtási ismeretek megszerzését tanúsító igazolás bemutatása után mentesül alóla .Ezen kívül mentességet kap az aki saját jogon szerzett doktori címet.

 

 1. A járművezetői tanfolyam tantárgyai, kötelező minimális óraszámok, óradíjak,

képzési költség(KK),átlagos képzési óraszám(ÁKO),vizsga sikerességi mutató(VSM).

 

Tantárgy

Óraszám

Alapdíj

Összesen

Elmélet összesen

22

35.000 Ft

35.000 Ft

Közlekedési ismeretek

min.10

 

 

Járművezetés elmélete

min.4

 

 

Szerkezeti és Üzemeltetési ismeretek

min.4

 

 

Vezetési gyakorlat

17

3.000 Ft

51.000 Ft

Járműkezelés

6

 

 

Városi vezetés

8

 

 

Országúti vezetés

2

 

 

Éjszakai vezetés

-

 

 

Teljesítendő km táv.

240 km

 

 

Elméleti vizsga

 

 

4.600 Ft

Járműkezelési vizsga

20 perc

 

4.700 Ft

Forgalmi vizsga

50 perc

 

11.000 Ft

Képzési költség

106.300 Ft

ÁKO

%

VSM

%

VSM elmélet

%

 

B125

B125 kategóriának hívják a B kategóriás vezetői engedély után könnyített módon megszerezhető A1-es alkategóriát. 3 óra elméleti és 2 óra gyakorlati oktatás után  (30 km kötelező menettávolság) külön járműkezelési és forgalmi vizsga nélkül,  egy összevont gyakorlati vizsgával  megszerezhető a 125cm3-es motorkerékpárok vezetéséhez alkalmas jogosítvány.

 

Elmélet

Gyakorlat

Összeg

25.000

25.000

 

 1. Az elméleti óra 45 perces foglalkozásokból + 10 perces szünetből, a gyakorlati óra 50 perces foglalkozásokból + 10 perces szünetből áll.

 

 1. A fent megjelölt óraszámok mindenki számára kötelezőek, a sikeres vizsga érdekében, az oktatás további órákkal kiegészíthető.

 

 1. Mentesítések

 

A mozgáskorlátozott, valamint a siket ügyfelet, a tanfolyam elméleti tantárgyainak foglalkozásain való részvétel alól – kérésére – az iskolavezető mentesíti. A mentesített ügyfél felkészítésében iskolánk az ügyféllel kötött külön megállapodás alapján – kérésére – közreműködik.

 

 1. A képzéshez biztosított járművek

 1. A gyakorlati oktatáshoz járművet biztosítunk, melynek típusa Honda CBR 125 (Rendszáma: UGE-222), de kiképezzük a hallgatót a saját járművén is. Ebben az esetben a jármű tulajdonosával szerződést kötünk a jármű oktatási és vizsgázási célú igénybevételére.

 

 1. A gyakorlati oktatáshoz és vizsgáztatáshoz olyan motorkerékpár szükséges, amely „A1” alkategóriába tartozó, oldalkocsi nélküli kétkerekű motorkerékpár legalább 120 és legfeljebb 125 cm³ hengerűrtartalmú , legfeljebb 11kW teljesítményű és 0,1 kW/kg teljesítmény/tömeg arányú.

 

 

 1. A gyakorlati oktatásban vezethető napi óraszám 2 óra/nap, a főoktatásban napi 4 óra (két részletben, minimum 1 óra szünet közbeiktatásával.) A főoktatás Cegléd városban történik, a vizsga helyszíne Cegléd város.

 

 1. A hiányzás pótlása és annak költségei

 1. A kötelezően előírt minimális óraszámot az elméleti és a gyakorlati foglalkozásokon mindenkinek teljesítenie kell. Hiányzás esetén a mulasztást pótolni kell, vizsgára csak ezt követően írható ki az ügyfél.

 

 1. Az elméleti tanfolyamon a megengedett hiányzás a tanfolyami órák 10%-a lehet.      További hiányzás pótlását pótfoglalkozásokon kell teljesíteni, vagy nem kell  fizetni, ha az ügyfél egy másik tanfolyam megfelelő anyagának óráját végighallgatja.

 

 1. A gyakorlati oktatás pótdíja megegyezik az alapóradíjjal. A pótórák szükségességéről a tanuló és az oktató, vagy iskolavezető közös megegyezése alapján döntenek.

 

 1. Az ügyfél jogai és kötelezettségei

 

Az tanuló jogai:

 

 1. A képzés megkezdése előtt tájékozódni és megismerni a képzőszerv vállalkozási feltételeit.
 2. A vállalási feltételekben ígért szolgáltatást a képzőszervtől számon kérni, igénybe venni.
 3. A képzést megszakítani, a gyakorlati oktatás nem teljesített részének tandíját visszakérni és az elvégzettekről igazolást kérni. Elméleti tanfolyami díj csak abban az esetben jár vissza, ha a tanuló egyetlen foglalkozáson sem vett részt.
 4. Az elméleti képzés mulasztását a következő tanfolyamon ingyenesen pótolni.
 5. Egyeztetni a gyakorlati vezetés időpontját, és a váltás helyét az oktatóval. Amennyiben a váltás helye nem egyezik meg az oktatás helyszínével ill. annak útvonalával, úgy a tanulóért történt kiszállás ideje a tanóra időtartamának részét képezi.
 6. Egyeztetni az elméleti és a gyakorlati vizsga időpontját az arra illetékes oktatóval, illetve az iskolavezetővel.
 7. Oktatót választani, és oktatócserét kérni.
 8. Az oktatás megkezdése előtt 24 órával lemondani a megbeszélt gyakorlati vezetést.
 9. Titoktartást követelni a képzőszervtől és oktatójától egyaránt, a személyiséget érintő kérdésekben.

 

A tanuló kötelessége:

 

 1. a foglalkozásokon józan, kipihent állapotban, az oktatási körülményekhez igazodó öltözékben megjelenni.

Motoros kategóriák esetén:

Gyakorlati oktatás és vizsga során kötelező ruházat:

- bukósisak

- szemüveg (a sisak kialakításától függően)

- protektoros hosszú nadrág és  protektoros dzseki

- protektoros kesztyű

- magas szárú, zárt cipő vagy csizma

 1. Az emberi normákat megtartani és a foglalkozásokon kultúráltan viselkedni, azokon aktívan közreműködni, elméleti oktatás alkalmával a vonatkozó házirendet betartani.
 2. A képzőszerv iskolai és pénzügyi rendtartását betartani, valamint a tandíjat minden esetben előre megfizetni.
 3. A tanfolyami órákra készülni és az oktatói utasításokat minden esetben követni. (Különösen fontos ez a motoros gyakorlati oktatásnál, ahol az oktató és a tanuló rádió adó-vevővel tartja a kapcsolatot)
 4. A munkavédelmi előírásokat betartani.
 5. A megbeszélt és időben le nem mondott gyakorlati vezetési órákon megjelenni.
 6. Az oktató a vezetési gyakorlat helyszínén 20 percet várakozik, ha az ügyfél ezután sem jelenik meg, köteles az óradíjat megfizetni.
 7. Késés esetén az oktatóra legfeljebb 20 percet várni.
 8. Vizsga esetén a „meg nem jelenés” díját megfizetni, vagy a hatóság által elfogadott hitelt érdemlő módon igazolni távolmaradását.

 

 1. A tanuló áthelyezése és a teljesített oktatásról szóló igazolás kiadásának módja

 

Másik iskolához való távozásra lehetőség van. Az áthelyezési kérelmet formanyomtatványon, három példányban kell beadni. A nyomtatványt iskolánk biztosítja és a nálunk teljesített oktatásokról hivatalos igazolást adunk ki. Az igazolás kiállításának határideje 10 nap.

 

 1. A képzőszerv jogai és kötelezettségei

 

A képző szervnek joga van:

 

 1. A tandíjhoz, melyet az ügyfélnek előre meg kell fizetnie.
 2. Három havonta tandíjat emelni.
 3. A tanfolyami beosztás meghatározásához és annak időben történő lemondásához, megváltoztatásához.
 4. A már kijelölt oktató helyett – alapos indok esetén – másik oktatót biztosítani.
 5. A jelölt felkészültségi szintjét ellenőrizni, tudását számon kérni.
 6. A munkavédelmi előírások megtartását a tanulóktól megkövetelni.

 

A képzőszerv köteles:

 

 1. A képzés megkezdése előtt tájékoztatni az ügyfeleket a vállalási feltételekről.
 2. A vállalási feltételekben meghatározottakat betartani.
 3. A tudomására jutott személyes és különleges adatokat bizalmasan kezelni.
 4. Egyeztetni az ügyfelekkel az elméleti és a gyakorlati foglalkozások időpontját, valamint a vizsgaidőpontokat.
 5. Oktató választási lehetőséget biztosítani.
 6. Az ügyfél által kért oktatót biztosítani.
 7. Az oktatáshoz kultúrált környezetet és körülményeket biztosítani.
 8. Az ügyfél írásbeli kérelmére a képzést megszakítani és másik képzőszerv felé a szükséges igazolásokat kiadni.
 9. A képzési rendeletekben és szabályzatokban, útmutatókban és a bizonylati albumban előírtakat betartani.

 

 1. Vizsgadíjak, vezető engedély átvétele

 

 1. Vizsgadíjak

 

Kategória

Elméleti vizsgadíj

Járműkezelési

vizsgadíj

Forgalmi vizsgadíj

Vizsgadíjak összesen

A1

4.600 Ft

4.700 Ft

11.000 Ft

20.300 Ft

 

 1. A vizsgadíjakat az ügyfél  a képzőszervnél fizeti be a vizsgára jelentés előtt, melyet a képző szerv a Pest Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének továbbít.

 

 1. A járművezetői engedélyt a lakóhely szerint illetékes okmányiroda állítja ki, amelyhez csatolni kell a Pest Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének Ceglédi Kirendeltsége (2700 Cegléd, Dohány u. 31.) által kiállított vizsgaigazolást. Az igazolást az utolsó sikeres vizsgától számított 3 nap után lehet beszerezni. A vezetői engedélyt az Okmányiroda a kérelmező részére, 4000 Ft illeték megfizetése mellett, postai úton küldi meg. Vezetői engedélyt csak olyan kérelmezőnek lehet kiadni, akinek lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye Magyarországon van, illetve nem magyar állampolgár kérelmező esetén az engedély kiadását megelőző hat hónapban Magyarországon tartózkodott. A hat hónap időtartamú magyarországi tartózkodás igazolására, be kell mutatni az idegenrendészeti hatóság erre vonatkozó engedélyét (tartózkodási engedélyét). Nem követelik meg a hat hónapos magyarországi tartózkodást, ha a kérelem a belföldön korábban megszerzett vezetői engedély pótlására vagy a külföldön megszerzett vezetői engedély honosítására irányul.

 

 1. Az első nemzetközi kategória megszerzésétől  számított két évig a vezetői engedély kezdő vezetői engedélynek minősül. Az ilyen vezetői engedéllyel rendelkező utast nem szállíthat.

 

 1. Pénzügyi feltételek

 

 1. Tandíj alatt a teljes képzési szolgáltatást kell érteni, még akkor is, ha az részletekben lett meghatározva és megfizetve. Tan- és vizsgadíjat készpénzben, az iskolavezetőnek kell befizetni.

 

 1. Esetleges részletfizetés, vagy pótóra esetén szintén hasonló módon kell eljárni.

 

 1. A befizetést bizonyító nyugtát, számlát, gondosan meg kell őrizni.

 

 1. A tanfolyam félbeszakítása esetén – írásbeli kérelemre – a fennmaradó részt visszafizetjük. Elméleti tanfolyami díj csak abban az esetben jár vissza, ha a tanuló egyetlen foglalkozáson sem vett részt.

 

 1. A felügyeletet ellátó szervek

 

Pest Megyei Kormányhivatal

Érdi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály
Képzési és Vizsgáztatási Osztály

1119. Budapest, Komócsy u. 17-19. E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Levélcím: 1576. Budapest 141, Postafiók 25. telefon: 06-1/460-2240

 

 

Sikeres felkészülést és eredményes vizsgát kívánunk a Tóth-Tanoda Bt. nevében!

 

 

Tóthné Gallai Kinga

Tulajdonos

 

 

 

Nagykáta 2018. január 1.

 
facebook


Látogass meg bennünket itt is!

Motoros kategóriák


Motoros kategóriák
2014.

BejelentkezésKeresés
Partnereink