Költségek
Mutatók
Névnap
Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.
Látogatók
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa48
mod_vvisit_counterTegnap57
mod_vvisit_counterEzen a héten208
mod_vvisit_counterMúlt héten150
mod_vvisit_counterEbben a hónapban766
mod_vvisit_counterMúlt hónapban733
mod_vvisit_counterŐsszesen189389

We have: 11 guests, 4 bots online
Your IP: 54.92.174.251
 , 
Today: márc. 23, 2018

"AM" kategória

TANULÓ TÁJÉKOZTATÓ

„AM” KATEGÓRIA

 

I. Cégadatok

 1. Képzőszerv neve: Tóth Tanoda Gépjárművezető Képző és Szolgáltató Betéti Társaság
 2. Cím: 2760 Nagykáta, Csokonai u. 33.
 3. Telefon: +36 30 249 47 71
 4. Cégjegyzék száma: 13-06-057368
 5. web-cím: www.tothtanoda.hu
 6. e-mail:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 7. Tulajdonos:Tóthné Gallai Kinga
 8. Iskolavezető: Fényes Tamás  Oktatói ig. száma: SZ-17-1925;
 9. Képzési engedély száma: KF/1405/2/2006
 10. Ügyfélfogadó címe: 2760 Nagykáta, Perczel Mór u.138.(vagy Csokonai u. 33.)
 11. Ügyfélfogadási idő: Hétfő, Kedd: 8.00 – 12.00

 

II. Oktatási helyszínek

 1. Elméleti oktatás: 2760 Nagykáta, Vadász u. 1.
 2. Tanpálya: Monor 2200 Péteri út, hrsz.: 0394/9
 3. Gyakorlati oktatás váltási helye: Tanulóval egyeztetett helyszínen

 

III. Tájékoztató a képzési szolgáltatásokról és a vizsgára bocsátás feltételeiről

 

 1. Az ügyfélfogadás rendje

 

 1. Járművezetői tanfolyamra iskolánk ügyfélszolgálati irodájában, telefonon, illetve tanfolyamindítás meghirdetésekor lehet jelentkezni. Ezeken a helyeken veheti át a szükséges nyomtatványokat, és itt kap részletes tájékoztatást a képzésről, és a vizsgára bocsátás feltételeiről.

 

 1. A tanfolyamra való felvétel és a vizsgára bocsátás feltételei

 

 1. Minden induló tanfolyam esetében teljes képzési szolgáltatást biztosítunk, amely elméleti és gyakorlati részből áll. A jelentkezés alkalmával ellenőrizzük, hogy a jelentkező (továbbiakban ügyfél) megfelel-e a rendeletben foglalt feltételeknek.

 

 1. Nyomtatványok kitöltése: Minden tanfolyam indításakor, illetve az ügyfélszolgálati irodában az ügyfélnek űrlapot adunk át, amely alapján elkészítjük a jelentkezési lapot, vagy  az ügyfél azt saját maga elkészítheti (https://ekapu.nkh.gov.hu/kgh/kepzoszerv/jellap/urlap) és számunkra e-mail-ben megküldi. A megfelelő helyeken saját kezűleg kell aláírni

 

 1. Tandíjbefizetés készpénzzel, előre a tulajdonosnál lehetséges.

 

 1. Életkor szerint, tanfolyamra csak az vehető fel, aki külön jogszabályban meghatározott életkort betöltötte, vagy annál legfeljebb fél évvel fiatalabb. Elméleti- és járműkezelési vizsgára csak az bocsátható, aki legfeljebb az előírt életkornál három hónappal fiatalabb. Forgalmi vizsgát az tehet, aki a külön jogszabályban meghatározott életkort betöltötte.

 

Beiskolázás

Elméleti vizsga

Járműkezelési vizsga

Forgalmi vizsga

13,5 év betöltése

13 és 3/4 év betöltése

13 és 3/4 év

betöltése

14 év betöltése

 

 

 1. Elméleti vizsgára csak az bocsátható, aki a tanfolyam elméleti részét igazoltan elvégezte, vagy az alól felmentették. Továbbá szabályosan kitöltött jelentkezési lapot és mellékleteit (pl.vezetői engedély) az iskolavezetőnek leadta, illetve a tandíjat és vizsgadíjat befizette. A sikeres közlekedési alapismeretek vizsga két évig érvényes.

Az  elméleti tanfolyam kezdetétől(első előadás) számított 9 (kilenc) hónapon belül kell lenni az első elméleti vizsgára jelentésnek, illetve a tanfolyam kezdéstől számított 12 (tizenkettő) hónapon belül sikeres elméleti vizsgát kell tenni. Ezek nem teljesülése esetén elméleti vizsgára jelenteni csak új tanfolyam elvégzése után lehetséges!

A számítógépes elméleti vizsga helye:

Érdi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály
Képzési és Vizsgáztatási Osztály Ceglédi Képviselet Dohány utca. 31

 

 1. Sikertelen elméleti vizsga esetén pótvizsga 3 munkanap eltelte után, a szükséges díjak befizetése után ismételhető.

 

 1. Gyakorlati vizsga a járműkezelési- és forgalmi vizsgatárgyakból áll, s vizsgára csak az bocsátható, aki az elméleti tárgyból sikeresen vizsgázott, és a tanfolyam gyakorlati részét igazoltan elvégezte. Sikertelen gyakorlati vizsga 3 munkanap eltelte után ismételhető, a szükséges díjak befizetése után. Ötödik sikertelen forgalmi vizsgát követően, - a következő vizsgához – rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálat szükséges.

 

 1. Bármely vizsgán való részvételhez szükséges: érvényes személyi igazolvány vagy érvényes útlevél,ha van érvényes vezetői engedély vagy vizsgaigazolás,(diákigazolvány csak 14 éves kor betöltéséig fogadható el)

 

 1. Az előírt alkalmassági vizsgálatok

 

Egészségi alkalmasság: Nem szükséges!

 

 1. Az elsősegély-nyújtási ismeretek megszerzésének módja

 

 1. A vezetői engedély átvételének feltétele az elsősegély-nyújtási ismeretek megszerzését tanúsító Igazolás bemutatása. Az alapvető ismeretek elsajátítását a Magyar Vöröskereszt igazolja. Az igazolást tanfolyammentes vizsgával egyénileg is meg lehet szerezni, vagy a Magyar Vöröskereszt által szervezett tanfolyamokon. Ennek díjairól az érdeklődőket a Magyar Vöröskereszt tájékoztatja.

 

 1. Az elsősegély-nyújtásból előírt ismeretek megszerzését – végzettségükre tekintettel – az orvostudományi egyetemeken végzett orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek, állatorvos tudományi egyetemeken végzett állatorvosok, továbbá a védőnői, dietetikusi, mentőtiszti, gyógytornász, egészségügyi szakoktatói, diplomás ápolói és közegészségügyi felügyelői főiskolai szakon végzettek, valamint az egészségügyi szakközépiskolát és szakiskolát végzettek az iskolai végzettséget tanúsító okirattal igazolhatják. Továbbá minden olyan jelentkező, aki 1969. július 1-je és1983. december 31-e között „D” kategóriára vezetői engedélyt, vagy „Trolibusz” kategóriára járművezetői engedélyt, „Mezőgazdasági vontató”, „Segédmotoros kerékpár”, „Lassú jármű” kategóriákban közúti járművezetői jogosultságot szerzett, az elsősegély-nyújtási ismeretek megszerzését tanúsító igazolás bemutatása után mentesül alóla .Ezen kívül mentességet kap az aki saját jogon szerzett doktori címet.

 

 1. A járművezetői tanfolyam tantárgyai, kötelező minimális óraszámok, óradíjak,

képzési költség(KK),átlagos képzési óraszám(ÁKO),vizsga sikerességi mutató(VSM).

 

Tantárgy

Óraszám

Alapdíj

Összesen

Elmélet összesen

16

30.000 Ft

30.000 Ft

Közlekedési ismeretek

min.10

 

 

Járművezetés elmélete

min.4

 

 

Szerkezeti és Üzemeltetési ismeretek

-

 

 

Vezetési gyakorlat

10

3.000 Ft

30.000 Ft

Járműkezelés

4

 

 

Városi vezetés

6

 

 

Országúti vezetés

-

 

 

Éjszakai vezetés

-

 

 

Teljesítendő km táv.

100 km

 

 

Elméleti vizsga

 

 

4.600 Ft

Járműkezelési vizsga

15 perc

 

3.600 Ft

Forgalmi vizsga

30 perc

 

3.600 Ft

Képzési költség

64.800 Ft

ÁKO

%

VSM

%

VSM elmélet

75 %

 

 

 1. Az elméleti óra 45 perces foglalkozásokból + 10 perces szünetből, a gyakorlati óra 50 perces foglalkozásokból + 10 perces szünetből áll.

 

 1. A fent megjelölt óraszámok mindenki számára kötelezőek, a sikeres vizsga érdekében, az oktatás további órákkal kiegészíthető.

 

 1. Mentesítések

 

A mozgáskorlátozott, valamint a siket ügyfelet, a tanfolyam elméleti tantárgyainak foglalkozásain való részvétel alól – kérésére – az iskolavezető mentesíti. A mentesített ügyfél felkészítésében iskolánk az ügyféllel kötött külön megállapodás alapján – kérésére – közreműködik.

 

 1. A képzéshez biztosított járművek

 1. A gyakorlati oktatáshoz járművet biztosítunk, melynek típusa Honda Dio és Yamaha Jog, de kiképezzük a hallgatót a saját járművén is. Ebben az esetben a jármű tulajdonosával szerződést kötünk a jármű oktatási és vizsgázási célú igénybevételére.
 1. A gyakorlati oktatáshoz és vizsgáztatáshoz  bármely kétkerekű segédmotorkerékpár megfelel.
 1. A gyakorlati oktatásban vezethető napi óraszám 2 óra/nap, a főoktatásban napi 4 óra (két részletben, minimum 1 óra szünet közbeiktatásával.) A főoktatás Cegléd városban történik, a vizsga helyszíne Cegléd város.

 

 1. A hiányzás pótlása és annak költségei

 1. A kötelezően előírt minimális óraszámot az elméleti és a gyakorlati foglalkozásokon mindenkinek teljesítenie kell. Hiányzás esetén a mulasztást pótolni kell, vizsgára csak ezt követően írható ki az ügyfél.

 

 1. Az elméleti tanfolyamon a megengedett hiányzás a tanfolyami órák 10%-a lehet.  További hiányzás pótlását pótfoglalkozásokon kell teljesíteni, vagy nem kell  fizetni, ha az ügyfél egy másik tanfolyam megfelelő anyagának óráját végighallgatja.

 

 1. A gyakorlati oktatás pótdíja megegyezik az alapóradíjjal. A pótórák szükségességéről a tanuló és az oktató, vagy iskolavezető közös megegyezése alapján döntenek.

 

 1. Az ügyfél jogai és kötelezettségei

 

Az tanuló jogai:

 

 1. A képzés megkezdése előtt tájékozódni és megismerni a képzőszerv vállalkozási feltételeit.
 2. A vállalási feltételekben ígért szolgáltatást a képzőszervtől számon kérni, igénybe venni.
 3. A képzést megszakítani, a gyakorlati oktatás nem teljesített részének tandíját visszakérni és az elvégzettekről igazolást kérni. Elméleti tanfolyami díj csak abban az esetben jár vissza, ha a tanuló egyetlen foglalkozáson sem vett részt.
 4. Az elméleti képzés mulasztását a következő tanfolyamon ingyenesen pótolni.
 5. Egyeztetni a gyakorlati vezetés időpontját, és a váltás helyét az oktatóval. Amennyiben a váltás helye nem egyezik meg az oktatás helyszínével ill. annak útvonalával, úgy a tanulóért történt kiszállás ideje a tanóra időtartamának részét képezi.
 6. Egyeztetni az elméleti és a gyakorlati vizsga időpontját az arra illetékes oktatóval, illetve az iskolavezetővel.
 7. Oktatót választani, és oktatócserét kérni.
 8. Az oktatás megkezdése előtt 24 órával lemondani a megbeszélt gyakorlati vezetést.
 9. Titoktartást követelni a képzőszervtől és oktatójától egyaránt, a személyiséget érintő kérdésekben.

 

A tanuló kötelessége:

 

 1. a foglalkozásokon józan, kipihent állapotban, az oktatási körülményekhez igazodó öltözékben megjelenni.

Motoros kategóriák esetén:

Gyakorlati oktatás és vizsga során kötelező ruházat:

- bukósisak

- szemüveg (a sisak kialakításától függően)

- protektoros hosszú nadrág és  protektoros dzseki

- protektoros kesztyű

- magas szárú, zárt cipő vagy csizma

 1. Az emberi normákat megtartani és a foglalkozásokon kultúráltan viselkedni, azokon aktívan közreműködni, elméleti oktatás alkalmával a vonatkozó házirendet betartani.
 2. A képzőszerv iskolai és pénzügyi rendtartását betartani, valamint a tandíjat minden esetben előre megfizetni.
 3. A tanfolyami órákra készülni és az oktatói utasításokat minden esetben követni. (Különösen fontos ez a motoros gyakorlati oktatásnál, ahol az oktató és a tanuló rádió adó-vevővel tartja a kapcsolatot)
 4. A munkavédelmi előírásokat betartani.
 5. A megbeszélt és időben le nem mondott gyakorlati vezetési órákon megjelenni.
 6. Az oktatás megkezdése előtt 24 órával lemondani a megbeszélt gyakorlati vezetést, amennyiben ez 24 órán belül nem történik meg, ill. a megbeszélt időben nem jelenik meg köteles a gyakorlati óra díját megfizetni.
 7. Késés esetén az oktatóra legfeljebb 20 percet várni.
 8. Vizsga esetén a „meg nem jelenés” díját megfizetni, vagy a hatóság által elfogadott hitelt érdemlő módon igazolni távolmaradását.

 

 1. A tanuló áthelyezése és a teljesített oktatásról szóló igazolás kiadásának módja

 

Másik iskolához való távozásra lehetőség van. Az áthelyezési kérelmet formanyomtatványon, három példányban kell beadni. A nyomtatványt iskolánk biztosítja és a nálunk teljesített oktatásokról hivatalos igazolást adunk ki. Az igazolás kiállításának határideje 10 nap.

 

 1. A képzőszerv jogai és kötelezettségei

 

A képző szervnek joga van:

 

 1. A tandíjhoz, melyet az ügyfélnek előre meg kell fizetnie.
 2. Három havonta tandíjat emelni.
 3. A tanfolyami beosztás meghatározásához és annak időben történő lemondásához, megváltoztatásához.
 4. A már kijelölt oktató helyett – alapos indok esetén – másik oktatót biztosítani.
 5. A jelölt felkészültségi szintjét ellenőrizni, tudását számon kérni.
 6. A munkavédelmi előírások megtartását a tanulóktól megkövetelni.

 

A képzőszerv köteles:

 

 1. A képzés megkezdése előtt tájékoztatni az ügyfeleket a vállalási feltételekről.
 2. A vállalási feltételekben meghatározottakat betartani.
 3. A tudomására jutott személyes és különleges adatokat bizalmasan kezelni.
 4. Egyeztetni az ügyfelekkel az elméleti és a gyakorlati foglalkozások időpontját, valamint a vizsgaidőpontokat.
 5. Oktató választási lehetőséget biztosítani.
 6. Az ügyfél által kért oktatót biztosítani.
 7. Az oktatáshoz kultúrált környezetet és körülményeket biztosítani.
 8. Az ügyfél írásbeli kérelmére a képzést megszakítani és másik képzőszerv felé a szükséges igazolásokat kiadni.
 9. A képzési rendeletekben és szabályzatokban, útmutatókban és a bizonylati albumban előírtakat betartani.

 

 1. Vizsgadíjak, vezető engedély átvétele

 

 1. Vizsgadíjak

 

Kategória

Elméleti vizsgadíj

Járműkezelési

vizsgadíj

Forgalmi vizsgadíj

Vizsgadíjak összesen

AM

4.600 Ft

3.600 Ft

3.600 Ft

11.800 Ft

 

 1. A vizsgadíjakat az ügyfél  a képzőszervnél fizeti be a vizsgára jelentés előtt, melyet a képző szerv a

  Érdi Járási Hivatal Fogyasztóvédelmi Főosztály Ceglédi Képviseletének továbbít.

 

 1. Valamennyi sikeres vizsgát követően a közlekedési hatóság 3 napon belül vizsgaigazolást állít ki, melyet elektronikus úton továbbít az illetékes közlekedési igazgatási hatóság (okmányiroda) részére. Az állampolgár itt kezdeményezheti vezetői engedélyének kiadását.

  Az eljárás első vezetői engedély megszerzése esetén illetékmentes, kategória bővítés vagy vezetői engedély csere alkalmával az illeték összege 4000 Ft. A vezetői engedély első alkalommal történő megszerzése esetén a jelölt „kezdő vezető” minősítést kap mely azt jelenti, hogy ennek fennállásáig járművével vontatást nem végezhet, külföldön a 18. életév betöltése napjáig járművet nem vezethet.

 2. Vezetői engedélyt csak olyan kérelmezőnek lehet kiadni, akinek lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye Magyarországon van, illetve nem magyar állampolgár kérelmező esetén az engedély kiadását megelőző hat hónapban Magyarországon tartózkodott. A hat hónap időtartamú magyarországi tartózkodás igazolására, be kell mutatni az idegenrendészeti hatóság erre vonatkozó engedélyét (tartózkodási engedélyét). Nem követelik meg a hat hónapos magyarországi tartózkodást, ha a kérelem a belföldön korábban megszerzett vezetői engedély pótlására vagy a külföldön megszerzett vezetői engedély honosítására irányul.

 

 1. A vezetői engedély 16 éves korig csak Magyarország területén belül ad vezetési jogosultságot.

 

 1. Pénzügyi feltételek

 

 1. Tandíj alatt a teljes képzési szolgáltatást kell érteni, még akkor is, ha az részletekben lett meghatározva és megfizetve. Tan- és vizsgadíjat készpénzben, az iskolavezetőnek kell befizetni.

 

 1. Esetleges részletfizetés, vagy pótóra esetén szintén hasonló módon kell eljárni.

 

 1. A befizetést bizonyító nyugtát, számlát, gondosan meg kell őrizni.

 

 1. A tanfolyam félbeszakítása esetén – írásbeli kérelemre – a fennmaradó részt visszafizetjük. Elméleti tanfolyami díj csak abban az esetben jár vissza, ha a tanuló egyetlen foglalkozáson sem vett részt.

 

 1. Képzés felügyeletét ellátó szerv:

Pest Megyei Kormányhivatal

Érdi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály
Képzési és Vizsgáztatási Osztály

1119. Budapest, Komócsy u. 17-19. E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Levélcím: 1576. Budapest 141, Postafiók 25. telefon: 06-1/460-2240

 

 

 

Sikeres felkészülést és eredményes vizsgát kívánunk a Tóth-Tanoda Bt. nevében!

 

Tóthné Gallai Kinga

Tulajdonos

 

 

 

Nagykáta 2018. január 1.

 
facebook


Látogass meg bennünket itt is!

Motoros kategóriák


Motoros kategóriák
2014.

BejelentkezésKeresés
Partnereink