Képzéseink
Költségek
Mutatók
Névnap
Ma 2024. április 26., péntek, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.
Látogatók
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa19
mod_vvisit_counterTegnap40
mod_vvisit_counterEzen a héten230
mod_vvisit_counterMúlt héten243
mod_vvisit_counterEbben a hónapban941
mod_vvisit_counterMúlt hónapban988
mod_vvisit_counterŐsszesen272908

We have: 1 guests online
Your IP: 18.191.174.168
Mozilla 5.0, 
Today: ápr. 26, 2024

Egészségügyi

Az előírt alkalmassági vizsgálatokról

Az elsősegély-nyújtási ismeretek megszerzésének módja

Egészségi alkalmasság: Első fokú, 1. csoportú alkalmassági vizsgálat. (házi orvosi) A vizsgálatnak díja van: 40 éves korig "I. fokon" 7.200 Ft, "II. fokon" 10.800 Ft, 40-60 éves korig "I fokon" 4.800 Ft, "II. fokon" 7.200 Ft, 60-70 éves korig "I fokon" 2.500 Ft, "II. fokon" 4.800 Ft, 70 éves kor felett 1.700 Ft.

A vezetői engedély átvételének feltétele az elsősegély-nyújtási ismeretek megszerzését tanúsító Igazolás bemutatása. Az alapvető ismeretek elsajátítását a Magyar Vöröskereszt igazolja. Az Igazolást tanfolyammentes vizsgával, egyénileg is meg lehet szerezni. A tanfolyamot igény szerint, iskolánk szervezetten is lebonyolítja. Az elsősegély-nyújtásból előírt ismeretek megszerzését - végzettségükre tekintettel - az orvostudományi egyetemeken végzett orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek, állatorvos tudományi egyetemeken végzett állatorvosok, továbbá a védőnői, dietetikusi, mentőtiszti, gyógytornász, egészségügyi szakoktatói, diplomás ápolói és közegészségügyi felügyelői főiskolai szakon végzettek, valamint az egészségügyi szakközépiskolát és szakiskolát végzettek az iskolai végzettséget tanúsító okirattal igazolhatják. Továbbá minden olyan jelentkező, aki 1969. július 1-je és 1983. december 31-e között "D" kategóriára vezetői engedélyt, vagy "Trolibusz" kategóriára járművezetői engedélyt, "Mezőgazdasági vontató", "Segédmotoros kerékpár”, "Lassú jármű" kategóriákban közúti járművezetői jogosultságot szerzett, az elsősegély-nyújtási ismeretek megszerzését tanúsító Igazolás bemutatása után mentesül alóla.

2018-ban fontos változást jelentettek be a törvényhozók, melynek értelmében a vezetői engedély kiállításánál az érvényességét úgy határozzák meg, hogy a lejárat hónapja és napja az egészségügyi érvényességi időponton belül megegyezzen az okmány birtokosa születési idejének hónapjával és napjával.

 

Elsősegély tanfolyam és vizsga:

A képzésen résztvevők felkészült oktatók segítségével sajátíthatják el az elsősegélynyújtás alapjait, s készülhetnek fel a vizsgára. A közúti elsősegélynyújtás tanfolyamon megszerzett ismeretek a mindennapi életben is jól használhatóak egy esetleges rosszullétnél, balesetnél.

A képzés során elsajátítható főbb ismeretek:

Az elsősegélynyújtás általános szabályai. Eszméletlenség. Vérzések. Csontsérülések. A shock. Termikus traumák. Ízületi sérülések. Kimentés. Mérgezések. Belgyógyászati balesetek. Újraélesztés. Tömeges baleset. Drogok, gyógyszerek.

  • Az elsősegély vizsga megléte nem előfeltétele sem a KRESZ- sem a gyakorlati vizsga elvégzésének.
  • Az elsősegély tanfolyam és vizsga a jogosítvány szerzési folyamat alatt bármikor elvégezhető.
  • Az elsősegély tanfolyamokat kb. kéthavonta tartjuk, a tanfolyam három alkalom.
  • A vizsgát a Magyar Vöröskereszthez helyben megtartja.
  • Elsősegély tanfolyamra azokat a tanulókat is szívesen várjuk, akik az elméleti és gyakorlati képzést nem iskolánknál végzik.
  • A tanfolyamra csak befizetéssel lehet jelentkezni irodánkban.
  • Az elsősegély vizsga megléte a jogosítvány kiváltásának feltétele.
A Tanfolyam díja 10.000 Ft, a vizsga díja 8.200 Ft.

 

 
facebook


Látogass meg bennünket itt is!

Motoros kategóriák


Motoros kategóriák
2014.

Parkolj Viktóriával!

Bejelentkezés
Keresés
Partnereink