Képzéseink
Költségek
Mutatók
Névnap
Ma 2024. április 17., szerda, Rudolf napja van. Holnap Andrea és Ilma napja lesz.
Látogatók
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1
mod_vvisit_counterTegnap46
mod_vvisit_counterEzen a héten112
mod_vvisit_counterMúlt héten234
mod_vvisit_counterEbben a hónapban548
mod_vvisit_counterMúlt hónapban988
mod_vvisit_counterŐsszesen272515

We have: 1 guests online
Your IP: 18.188.175.182
 , 
Today: ápr. 17, 2024

Jogsi átvétele

Valamennyi sikeres vizsgát követően a Vizsgaközpont azonnal kiállítja a vizsgaigazolást, melyet elektronikus úton továbbít a Kormányablak felé. Itt kezdeményezhető a vezetői engedély kiadása.

A vezetői engedélyt a Kormányhivatal a kérelmező részére, 4000 Ft illeték megfizetése mellett, postai úton küldi meg. A jelenlegi törvényi szabályozás értelmében az első jogosítvány kiadása illetékmentes!

 

Vezetői engedélyt csak olyan kérelmezőnek lehet kiadni, akinek lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye Magyarországon van, illetve nem magyar állampolgár kérelmező esetén az engedély kiadását megelőző hat hónapban Magyarországon tartózkodott. A hat hónap időtartamú magyarországi tartózkodás igazolására, be kell mutatni az idegenrendészeti hatóság erre vonatkozó engedélyét (tartózkodási engedélyét). Nem követelik meg a hat hónapos magyarországi tartózkodást, ha a kérelem a belföldön korábban megszerzett vezetői engedély pótlására vagy a külföldön megszerzett vezetői engedély honosítására irányul.

 

Egyéb kikötések gépkocsira:
A vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzésének napjától számított két évig a vezetői engedély kezdő vezetői engedélynek minősül. Az ilyen vezető 18. életévének betöltése napjáig járművet csak Magyarországon vezethet, a kiadástól számított 2 évig, illetve vontatmányt nem vontathat.

 

Egyéb kikötések nagymotorra:
A vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzésének napjától számított két évig a vezetői engedély kezdő vezetői engedélynek minősül. Az ilyen vezető 18. életévének betöltése napjáig járművet csak Magyarországon vezethet, a kiadástól számított 2 évig, illetve utast nem szállíthat.

 

Egyéb kikötések segédmotorkerékpárra:

"AM" kategória segédmotorkerékpár vezetésére 16. életév betöltéséig csak Magyarország területén jogosít vezetésre.

 
facebook


Látogass meg bennünket itt is!

Motoros kategóriák


Motoros kategóriák
2014.

Parkolj Viktóriával!

Bejelentkezés
Keresés
Partnereink